xn_fit 90

Γυμναστήρια: 8 ενδιαφέροντα πράγματα που δεν γνωρίζατε

Γυμναστήρια: 8 ενδιαφέροντα πράγματα που δεν γνωρίζατε

Τα γυμναστήρια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε σε φόρμα, να γίνετε υγιείς και να κάνετε νέους φίλους. Ο κλάδος της γυμναστικής, ιδίως τα παραδοσιακά γυμναστήρια, ήταν από τους πιο σκληρά πληγέντες στην αρχή του COVID-19.

Τα γυμναστήρια και τα στούντιο γυμναστικής ήταν οι πρώτες επιχειρήσεις που υπέστησαν αναγκαστικό κλείσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές άλλες χώρες λόγω της απειλής εξάπλωσης του κοροναϊού.

Τα κλαμπ υγείας και γυμναστικής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε σε φόρμα

Καθώς η “εργασία από το σπίτι” έχει γίνει η νέα κανονικότητα για κάθε άλλη εγκατάσταση, η εικονική πρόσβαση ή η “προπόνηση από το σπίτι” σε γυμναστήρια και στούντιο γίνεται όλο και πιο συνεπής, παρέχοντας ένα ασφαλέστερο πρόγραμμα άσκησης για τον καταναλωτή στην άνεση του σπιτιού του, περιορίζοντας έτσι την αγορά που μελετάται.

Ωστόσο, είναι σίγουρα πολύ πιο ανησυχητικό για τους μικρότερους παίκτες με μικρότερο ή καθόλου προϋπολογισμό να πάνε εικονικά ή να επενδύσουν στην ψηφιακή διαφήμιση ή να δημιουργήσουν μια ψηφιακή πλατφόρμα.

Ωστόσο, εκατοντάδες μικρές και μεγάλες εταιρείες γυμναστικής εντάχθηκαν στο Zoom Integration της Omnify για να καταστήσουν δυνατή τη ζωντανή κράτηση μαθημάτων, υποστηρίζοντας έτσι τα γυμναστήρια και τα στούντιο μέσω της ζωντανής μετάδοσης των υπηρεσιών τους.

Είναι εξαιρετικές για την ψυχική σας υγεία τα γυμναστήρια

Οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για γυμναστήρια και γυμναστήρια, ενώ οι πτυχές που σχετίζονται με την υγεία διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς σε όλο τον κόσμο.

Ο αυξανόμενος αριθμός γυμναστηρίων και γυμναστηρίων με προσωπική εκπαίδευση και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό γυμναστικής προσελκύει τους καταναλωτές να ενταχθούν σε γυμναστήρια και κέντρα υγείας, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει την ανάπτυξη της αγοράς για τα επόμενα χρόνια.

Η αύξηση των χώρων εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων στα γυμναστήρια, όπως τα στούντιο hot yoga, οι αίθουσες προπόνησης υψηλού υψομέτρου, ο εξοπλισμός μεταβολικών δοκιμών, οι χώροι ιατρικής άσκησης και τα day spa, κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών, υποστηρίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς.

Οι ελκυστικές συνδρομές μελών που προσφέρουν τα γυμναστήρια και οι αυξημένες δαπάνες μάρκετινγκ και διαφήμισης βοηθούν τα γυμναστήρια να παράγουν περισσότερα έσοδα.

Είναι εξαιρετικές για την ψυχική σας υγεία τα γυμναστήρια

Όταν σκέφτεστε ένα γυμναστήριο, μπορεί να σκεφτείτε αμέσως τα γυμναστήρια που παρέχουν στους πελάτες τους την υποδομή για τις προπονήσεις και τη σωματική τους δραστηριότητα με αντάλλαγμα μια συνδρομή μέλους.

Η παγκόσμια έκθεση για την αγορά των γυμναστηρίων υγείας και φυσικής κατάστασης τμηματοποιείται ανά τύπο υπηρεσίας και γεωγραφική περιοχή. Με βάση τον τύπο της υπηρεσίας, η αγορά τμηματοποιείται σε συνδρομές μελών, συνολικές συνδρομές εισόδου και υπηρεσίες προσωπικής διδασκαλίας και κατάρτισης.

Επιπλέον, η έκθεση λαμβάνει υπόψη την αγορά των γυμναστηρίων υγείας και γυμναστικής σε καθιερωμένες και αναδυόμενες οικονομίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας-Ειρηνικού, της Νότιας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Για κάθε τμήμα, το μέγεθος της αγοράς και οι προβλέψεις έχουν γίνει με βάση την αξία (σε δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Δεν χρειάζεται να είστε σε φόρμα για να συμμετάσχετε

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος σε ένα γυμναστήριο, μην ανησυχείτε αν δεν έχετε το ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης με κάποια από τα άλλα μέλη. Πολλά κλαμπ προσφέρουν μαθήματα και συνεδρίες κατάλληλες για όλες τις ικανότητες, οπότε μην αποθαρρύνεστε αν νομίζετε ότι δεν είστε αρκετά γυμνασμένοι. Πολλοί σύλλογοι διαθέτουν επίσης προσωπικούς γυμναστές για να παρέχουν συμβουλές

Δεν είναι μόνο για ενήλικες

Τα γυμναστήρια μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για άτομα όλων των ηλικιών. Δεν χρειάζεται να είστε ενήλικας για να απολαύσετε τα οφέλη αυτών των κλαμπ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης και ανθυγιεινών τροφών προκαλεί παχυσαρκία, η οποία οδηγεί σε διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Δεν χρειάζεται να είστε σε φόρμα για να συμμετάσχετε

Η αυξημένη ευαισθητοποίηση των νέων της χιλιετίας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών για υγιεινό τρόπο ζωής και σωματικές δραστηριότητες, γεγονός που τους ενθαρρύνει να ενταχθούν σε γυμναστήρια.

Επιπλέον, η γενιά Χ είναι πιο πιθανό να είναι καταναλωτές γυμναστηρίων από οποιαδήποτε άλλη δημογραφική ομάδα, οπότε τα γυμναστήρια επικεντρώνονται στο να κρατήσουν αυτό το τμήμα των καταναλωτών δεσμευμένο και να επενδύσουν στην υγεία και τις συνδρομές τους στο γυμναστήριο, προσφέροντας προσφορές εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Λόγω του έντονου ανταγωνισμού στην αγορά,

Δεν χρειάζεται να είστε μέλος για να χρησιμοποιήσετε τις εγκαταστάσεις τους

Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι πολλά γυμναστήρια και κέντρα υγείας είναι ανοιχτά στο κοινό, ακόμη και αν δεν είστε μέλος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το γυμναστήριο και άλλες εγκαταστάσεις χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτείτε για μηνιαία συνδρομή.

Ανάλογα με το κλαμπ, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να πληρώνετε ανά συνεδρία ή να αγοράζετε ένα ημερήσιο πάσο που σας δίνει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε το γυμναστήριο μόνο μια φορά στο τόσο, τότε αυτός είναι ένας ιδανικός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και ταυτόχρονα να κάνετε εξαιρετική προπόνηση.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε ένα κλαμπ πριν εγγραφείτε ως μέλος. Έτσι, αν σκέφτεστε να ενταχθείτε σε ένα γυμναστήριο, φροντίστε να ρωτήσετε αν προσφέρουν εφάπαξ συνεδρίες ή ημερήσιες κάρτες.

Η Βόρεια Αμερική κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά των γυμναστηρίων

Η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και η αύξηση της παχυσαρκίας μεταξύ των καταναλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να στηρίξουν την ανάπτυξη της αγοράς στην περιοχή. Ο αριθμός των ενηλίκων ηλικίας 20-64 ετών, οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη δημογραφική ομάδα που επισκέπτεται γυμναστήρια, έχει αυξηθεί, ενισχύοντας τη ζήτηση για συνδρομές σε γυμναστήρια στο πρόσφατο παρελθόν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί baby boomers αναμένεται να ενταχθούν σε γυμναστήρια, καθώς με την πάροδο της ηλικίας γίνονται πιο συνειδητοποιημένοι ως προς την υγεία.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις υγείας και γυμναστικής πολλαπλών χρήσεων προσφέρουν μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, εξειδικευμένο εξοπλισμό άσκησης και προγράμματα σχεδιασμένα να ενθαρρύνουν άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης να ασχοληθούν με την τακτική άσκηση, γεγονός που οδηγεί την αγορά των γυμναστηρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορισμένα παραδείγματα είναι το LA Fitness Irvine και το Life Time Fitness Chanhassen και MN.

Πρόσφατες εξελίξεις

Το 2021, οι ιδιοκτήτες franchise του Metro Detroit άνοιξαν ένα γυμναστήριο Crunch Fitness στο Waterford Township (Ηνωμένες Πολιτείες). Πρόκειται για το 5ο γυμναστήριο της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των άλλων υποκαταστημάτων στο Farmington Hills, το Dearborn, το Taylor και το Westland.

Το 2022, η Town Sports International Holdings Inc. εξαγόρασε το γυμναστήριο TMPL. Με την ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς, η TSI επέκτεινε το αποτύπωμά της στην αγορά πολυτελών γυμναστηρίων με σχέδια να ανοίξει μια δεύτερη τοποθεσία στο West Village στο Μανχάταν (Ηνωμένες Πολιτείες).

Το 2023, η PLNTF Holdings απέκτησε 14 επιπλέον γυμναστήρια στην Αλαμπάμα και τη Βιρτζίνια (Ηνωμένες Πολιτείες). Αυτές οι νέες τοποθεσίες ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των γυμναστηρίων της PLNTF σε 29, ενώνονται με τα υπάρχοντα γυμναστήρια στην ευρύτερη περιοχή της Ινδιανάπολης.

Γυμναστής

Σχετικά άρθρα