xn_fit 90

Τι είναι η Γλουταμίνη; Αξίζει; Γλουταμίνη ή BCAA; Παρενέργειες

Τι είναι η Γλουταμίνη; Αξίζει; Γλουταμίνη ή BCAA; Παρενέργειες


Η γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που μπορεί να βρεθεί σε πολλές σκόνες πρωτεΐνης. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία του εντέρου, μειώνει την κόπωση και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Τι είναι η Γλουταμίνη;

Η γλουταμίνη μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της διατροφής και να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας: Μπορείτε επίσης να αγοράσετε γλουταμίνη σε αυτόνομο συμπλήρωμα, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί πριν από τον ύπνο ή κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Τελικά να πάρω γλουταμίνη ή αμινοξέα BCAA; Θα το εξηγήσουμε.

Γλουταμίνη ή BCAA

L Γλουταμίνη τροφές

Η γλουταμίνη είναι ένας από τους συστατικούς της ζωικής πρωτεΐνης, και μπορεί να βρεθεί σε πολλές καλά γευσιγνωσίας τροφές όπως το ψαράκι, το κοτόπουλο, το αγγούρι και το σολομό. 

Επίσης, μπορεί να βρεθεί σε μερικά επιλεγμένα λαχανικά, όπως το καλαμπόκι, η σπιρουλίνα, τα φασόλια, τα σπαράγγια, τα παντζάρια, το μπρόκολο, το σιτάρι, ο μαϊντανός, το κόκκινο λάχανο και το ωμό σπανάκι. Βόειο κρέας, χοιρινό και πουλερικά, γάλα, γιαούρτι, ανθότυρο, τυρί cottage, ωμό σπανάκι, μαϊντανός και λάχανο.

Γλουταμίνη πότε να παίρνω και τι δοσολογία;

Η κατανάλωση γλουταμίνης, ενός ζωτικού αμινοξέος για τον οργανισμό, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση και την ανάπτυξη των μυών. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να περιορίσετε την ποσότητα που καταναλώνετε.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη γλουταμίνης είναι 5 έως 20 γραμμάρια, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα υγείας. Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να βρείτε καλές πηγές γλουταμίνης και να την καταναλώνετε μαζί με άλλες θρεπτικές τροφές και ουσίες, όπως αναφέραμε πιο πάνω.

Γλουταμίνη ΠαρενεργειεςΓλουταμίνη παρενεργειες και με τον διαβήτη τι γίνεται

Η γλουταμίνη είναι γενικά ασφαλής για τον κανονικό ενήλικα, αλλά μπορεί να προκαλέσει κάποιες παρενέργειες σε ορισμένους ανθρώπους, όπως τα δηλητηριαστικά προβλήματα ή την δυσλειτουργία του ήπατος.

Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν έχετε κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας όπως διαβήτη, καθώς η γλουταμίνη μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή ινσuline. 

Συνεπώς, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για να ελέγξετε εάν η πρόσληψη γλουταμίνης είναι ασφαλής για εσάς, και να ακολουθήσετε τις συνιστώσες ποσότητας που σας δίνει ο γιατρός.

*Εάν παίρνεται 5 γραμμάρια μετα την προπόνηση μόνο μαζί με την πρωτεϊνη σας , μην ανησυχείτε. 

Τα οφέλη της γλουταμίνης

  • Τραυματισμοί και γρήγορη ανάρρωση
  • Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD)
  • Πνευματική Λειτουργία
  • Αύξηση του μυϊκού ιστού
  • Μείωση του σωματικού λίπους
  • Αύξηση της μεταβολικής δραστηριότητας στο σώμα σας.

Οφέλη Της Γλουταμίνης

Συχνές Ερωτήσεις
Πρέπει να παίρνω γλουταμίνη το πρωί ή το βράδυ;

Ένας μεγάλος αριθμός ερευνών δείχνει ότι η χορήγηση συμπληρώματος γλουταμίνης ακριβώς πριν από τον ύπνο οδηγεί σε βελτιωμένα επίπεδα αυξητικής ορμόνης κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Πρώτο πράγμα το πρωί – Πάρτε 5 γραμμάρια γλουταμίνης αμέσως μετά το ξύπνημα. Το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση νηστείας και μπορεί να επωφεληθεί από τη συμπληρωματική χορήγηση γλουταμίνης.

Πρέπει να παίρνω γλουταμίνη πριν ή μετά το γεύμα;

Όχι. Τα αμινοξέα απορροφώνται καλύτερα όταν τα συμπληρώσετε με άδειο στομάχι. Επομένως, αποφύγετε τη λήψη του μετά τα γεύματα και τα σνακ .

Πότε πρέπει να παίρνω γλουταμίνη για καλύτερα αποτελέσματα;

Η καλύτερη στιγμή για τη λήψη γλουταμίνης για την οικοδόμηση μυών είναι αμέσως μετά την προπόνηση, συνήθως 30 λεπτά μετά το τέλος για αποτελεσματική απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. 

Μετά από μια έντονη προπόνηση, το σώμα σας απαιτεί άφθονα αμινοξέα και όταν παίρνετε το συμπλήρωμα μετά την προπόνηση, απορροφάται γρήγορα από το σώμα.

Είναι εντάξει να παίρνετε γλουταμίνη καθημερινά;

Δεδομένου ότι η γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που παράγεται φυσικά στο σώμα και βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, δεν υπάρχει καμία ανησυχία ότι είναι επιβλαβές σε κανονικές ποσότητες .

Μπορώ να πάρω BCAA και γλουταμίνη μαζί;

Μπορείτε να πάρετε μαζί γλουταμίνη και BCAA; Τόσο η γλουταμίνη όσο και το BCAA συγκαταλέγονται στα αμινοξέα του ανθρώπινου σώματος, και ως εκ τούτου δεν είναι κακό να τα συμπληρώσετε και τα δύο ταυτόχρονα . 

Απλώς πρέπει να λάβετε υπόψη το χρονοδιάγραμμα, ώστε το σώμα σας να τα χρησιμοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μπορώ να πάρω γλουταμίνη με κρεατίνη;

Μπορείτε να πάρετε γλουταμίνη και κρεατίνη μαζί; Ναι, μπορείτε σίγουρα να αναμίξετε κρεατίνη και γλουταμίνη μαζί . 

Το συμπλήρωμα γλουταμίνης θα βοηθήσει τους μύες σας να χτίσουν και να ανακάμψουν, ενώ το συμπλήρωμα κρεατίνης θα υποστηρίξει την απαραίτητη εργασία για την οικοδόμηση μυών και την επαναφόρτιση των μυών σας με ενέργεια.

Ποιο είναι καλύτερο BCAA ή γλουταμίνη;

Τόσο η γλουταμίνη όσο και τα BCAA είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι παρέχουν πραγματικά αποτελέσματα . Η γλουταμίνη μπορεί να βοηθήσει στη συσσώρευση των μυών ενώ διατηρεί προπονήσεις υψηλής έντασης. Τα BCAA θα τροφοδοτήσουν τους μύες σας τα βασικά δομικά στοιχεία για τη σύνθεση πρωτεϊνών των μυών.

Γυμναστής

Σχετικά άρθρα