xn_fit 90

Τα καλύτερα συμπληρώματα για το χειμώνα – 7 διατροφικές βιταμίνες και μέταλλα που θα αυξήσουν τη δύναμη

Τα καλύτερα συμπληρώματα για το χειμώνα – 7 διατροφικές βιταμίνες και μέταλλα που θα αυξήσουν τη δύναμη

Ήρθε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου! Καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει, το σώμα μας μπαίνει σε κατάσταση επιβίωσης. Δείτε τα 7 κορυφαία συμπληρώματα για το χειμώνα.

Η τακτική λήψη αυτών των συμπληρωμάτων μπορεί να σας προσφέρει “συνεχή, φυσική ενέργεια” για να βγάζετε τη μέρα. Τώρα που τα ρολόγια γύρισαν πίσω, πολλοί από εμάς θα νιώθουν ελαφρώς πιο νωθροί και κουρασμένοι.

Λιγότερες ώρες ημέρας σημαίνουν ότι ο χρόνος περνάει σε εξωτερικούς χώρους απορροφώντας τον ήλιο και κάνοντας γυμναστική.

Η εποχή του χειμώνα φέρνει μια σειρά από προκλήσεις για την υγεία μας.

Από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας με βιταμίνη D μέχρι τη διατήρηση της καρδιακής υγείας με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα σωστά συμπληρώματα μπορούν να κάνουν θαύματα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα καλύτερα συμπληρώματα για το χειμώνα και πώς μπορούν να στηρίξουν την υγεία μας.

Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να φτάσετε σε “γρήγορες λύσεις” όπως ο καφές και τα ενεργειακά ποτά, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην τόνωση των επιπέδων ενέργειάς σας, δήλωσε ένας ειδικός.

Μιλώντας στην Express.co.uk, ο Fiachra Lombard – υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων στη Natures Aid – συνέστησε πέντε συγκεκριμένα συμπληρώματα για το λόγο αυτό.

Τα 7 καλύτερα συμπληρώματα για το χειμώνα

Σημασία των Συμπληρωμάτων για το Χειμώνα

Καταλαβαίνοντας τη σημασία των συμπληρωμάτων το χειμώνα είναι κρίσιμο.

Η έλλειψη ηλιοφάνειας μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμίνης D, ενώ η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την ενέργειά μας.

Σωστά συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Τα καλύτερα συμπληρώματα για το χειμώνα

Αυτά είναι η βιταμίνη Β5, η βιταμίνη Β12, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και η βιταμίνη C.

Ο ίδιος δήλωσε: “Ο κ: “Όλοι γνωρίζουμε ότι η διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας είναι απαραίτητη, ειδικά στον σημερινό απαιτητικό κόσμο και καθώς πλησιάζουμε στους χειμερινούς μήνες”.

Vitamin B5

Vitamin B5

Γνωστή και ως παντοθενικό οξύ, η βιταμίνη Β5 είναι μέλος της οικογένειας των βιταμινών Β.

ο Fiachra είπε: “Παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της παραγωγής ενέργειας και στη μείωση της κόπωσης.

“Επιπλέον, η βιταμίνη Β5 υποστηρίζει την πνευματική απόδοση και τη σύνθεση της βιταμίνης D και των νευροδιαβιβαστών, καθιστώντας την απαραίτητη για όσους έχουν πολυάσχολη ζωή”.

Vitamin B12

Vitamin B12

Αυτή η βιταμίνη μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως το κρέας, το τυρί και τα αυγά.

Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να λάβουν αρκετή ποσότητα μόνο μέσω της διατροφής.

“Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους vegans, τις έγκυες γυναίκες και τα άτομα που λαμβάνουν μακροχρόνια αντιόξινα φάρμακα”, δήλωσε η Fiachra.

“Συμβάλλει στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην ψυχολογική ευεξία, στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.”

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο παρέχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της ενέργειας και της υποστήριξης της μυϊκής λειτουργίας, της υγείας των οστών και των δοντιών.

Ο ίδιος είπε: “Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της διατροφής: “Οι διαιτητικές πηγές μαγνησίου περιλαμβάνουν πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, καστανό ρύζι, φασόλια και μαύρη σοκολάτα.

Η συμπλήρωση με μαγνήσιο μπορεί να προσφέρει επιπλέον υποστήριξη κατά τη διάρκεια στρεσογόνων περιόδων”.

Ενίσχυση Ενέργειας με Συμπληρώματα Σιδήρου

Ενίσχυση Ενέργειας με Συμπληρώματα Σιδήρου

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση. Συμπληρώματα σιδήρου μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ενέργειας μας και την αντιμετώπιση της χειμωνιάτικης κόπωσης.

Ο σίδηρος είναι ένας γνωστός ενισχυτής ενέργειας, καθώς βοηθά στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης.

“Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μπορεί να οδηγήσουν σε κόπωση και αδυναμία”, προειδοποίησε η Fiachra.

“Οι χορτοφάγοι, οι χορτοφάγοι, οι γυναίκες που έχουν έμμηνο ρύση και όσοι ασκούνται τακτικά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο έλλειψης σιδήρου”.

Συνιστούσε να επιλέγετε ένα συμπλήρωμα σιδήρου με δισγλυκινικό σίδηρο, επιπλέον βιταμίνη C, Β12 και φολικό οξύ για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική απορρόφηση.

Βιταμίνη C

Συχνά συνδέεται με την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, η βιταμίνη C παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό, την παραγωγή κολλαγόνου, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και την απορρόφηση του σιδήρου, δήλωσε ο Fiachra.

Και πρόσθεσε: “Ενσωματώστε στη διατροφή σας εσπεριδοειδή, μπρόκολο, κόκκινες πιπεριές, φυλλώδη λαχανικά, γλυκοπατάτες και ντομάτες για μια φυσική ώθηση της βιταμίνης C.

“Τα συμπληρώματα βιταμίνης C μπορούν να παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη”.

Εάν ανησυχείτε ότι έχετε έλλειψη σε οποιαδήποτε ζωτικής σημασίας βιταμίνη ή μέταλλο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παθολόγο σας.

Βιταμίνη D και Υποστήριξη του Ανοσοποιητικού

Η βιταμίνη D είναι καίρια για την υγεία του ανοσοποιητικού. Με την έλλειψη ηλιοφάνειας το χειμώνα, τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του ανοσοποιητικού μας.

Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα για την Καρδιακή Υγεία

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι βασικά για την καρδιακή υγεία. Συμπληρώματα με ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, ιδίως το χειμώνα που η ανάγκη για προστασία είναι υψηλότερη.

Κλείνοντας

Τέλος, θυμηθείτε πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα συμπληρωμάτων. Ο χειμώνας μπορεί να είναι απαιτητικός για τον οργανισμό μας, αλλά με τα σωστά συμπληρώματα, μπορούμε να απολαύσουμε έναν υγιή και ενεργητικό χειμώνα.

Γυμναστής

Σχετικά άρθρα