xn_fit 90

Ασκήσεις TRX για Ώμους: Αποκτήστε δυνατούς & σμιλεμένους ώμους

Ασκήσεις TRX για Ώμους: Αποκτήστε δυνατούς & σμιλεμένους ώμους

Ψάχνετε έναν αποτελεσματικό και ευέλικτο τρόπο για να τονώσετε και να δυναμώσετε τους ώμους σας; Αν ναι, οι ασκήσεις TRX για Ώμους είναι μια εξαιρετική επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

Το TRX, συντομογραφία των λέξεων Total Resistance eXercise, είναι ένας τύπος προπόνησης με ανάρτηση που χρησιμοποιεί το βάρος του σώματός σας και τη βαρύτητα για να παρέχει αντίσταση.

Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη στόχευση των ώμων σας και την οικοδόμηση δύναμης, σταθερότητας και ευελιξίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις TRX για τους ώμους που μπορείτε να προσθέσετε στη ρουτίνα προπόνησής σας. Ας ξεκινήσουμε!

Οι καλύτερες Ασκήσεις TRX για ώμους

➫ Πίεση ώμων TRX – TRX Shoulder Press

Η άσκηση TRX Shoulder Press είναι μια εξαιρετική άσκηση για την οικοδόμηση δύναμης στους ώμους και το άνω μέρος του σώματός σας.

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, σταθείτε απέναντι από το σημείο αγκύρωσης του TRX και κρατήστε τις λαβές με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα μέσα.

Γείρετε ελαφρά προς τα πίσω και κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Λυγίστε τους αγκώνες σας και φέρτε τα χέρια σας στους ώμους σας και, στη συνέχεια, πιέστε τα προς τα πάνω.

Κατεβάστε τις λαβές ξανά προς τους ώμους σας και επαναλάβετε.

➫ TRX Lateral Raise

Το TRX Lateral Raise στοχεύει τους έσω δελτοειδείς μύες στους ώμους σας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ανύψωση των χεριών σας προς τα πλάγια.

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, σταθείτε απέναντι από το σημείο αγκύρωσης TRX και κρατήστε τις λαβές με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα μέσα.

Γείρετε ελαφρά προς τα πίσω και κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες.

Σηκώστε τα χέρια σας προς τα πλάγια, κρατώντας τα ίσια και παράλληλα με το δάπεδο. Χαμηλώστε τα χέρια σας ξανά προς τα κάτω και επαναλάβετε.

➫ TRX Rear Delt Fly

Το TRX Rear Delt Fly στοχεύει τους πίσω δελτοειδείς μύες στους ώμους σας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το τράβηγμα των χεριών σας προς τα πίσω.

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, σταθείτε με το πρόσωπο μακριά από το σημείο αγκύρωσης του TRX και κρατήστε τις λαβές με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα μέσα.

Γείρετε προς τα εμπρός και κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Σηκώστε τα χέρια σας προς τα πάνω και προς τα πλάγια, διατηρώντας τα ίσια και παράλληλα με το δάπεδο.

Σφίξτε τις ωμοπλάτες σας μαζί καθώς σηκώνετε τα χέρια σας. Χαμηλώστε τα χέρια σας πίσω προς τα κάτω και επαναλάβετε.

➫ TRX Y Raise

Το TRX Y Raise στοχεύει στους άνω τραπς, τους πίσω δελτοειδείς και τους μύες του στροφικού πετάλου στους ώμους σας.

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, σταθείτε με το πρόσωπο μακριά από το σημείο αγκύρωσης του TRX και κρατήστε τις λαβές με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα κάτω.

Γείρετε προς τα εμπρός και κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Σηκώστε τα χέρια σας προς τα πάνω και προς τα πλάγια, σχηματίζοντας ένα σχήμα Υ με το σώμα σας.

Κρατήστε τους αγκώνες σας ευθεία και τους ώμους σας προς τα κάτω. Χαμηλώστε τα χέρια σας ξανά προς τα κάτω και επαναλάβετε.

➫ TRX T Raise

Το TRX T Raise στοχεύει στους μέσους τραυματισμούς και τους πίσω δελτοειδείς στους ώμους σας.

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, σταθείτε με το πρόσωπο μακριά από το σημείο αγκύρωσης του TRX και κρατήστε τις λαβές με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα μέσα.

Γείρετε προς τα εμπρός και κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι προς τις φτέρνες.

Σηκώστε τα χέρια σας προς τα πλάγια, σχηματίζοντας ένα σχήμα Τ με το σώμα σας. Κρατήστε τους αγκώνες σας ευθεία και τους ώμους σας προς τα κάτω. 

Χαμηλώστε τα χέρια σας ξανά προς τα κάτω και επαναλάβετε.

➫ TRX W Raise

Το TRX W Raise στοχεύει στους κάτω τραπς και τους ρομβοειδείς μύες στους ώμους σας.

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, σταθείτε με το πρόσωπο μακριά από το σημείο αγκύρωσης του TRX και κρατήστε τις λαβές με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα μέσα.

Γείρετε προς τα εμπρός και κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Σηκώστε τα χέρια σας προς τα πάνω και προς τα πλάγια, σχηματίζοντας ένα σχήμα W με το σώμα σας.

Λυγίστε τους αγκώνες σας και φέρτε τα χέρια σας προς τους ώμους σας, στη συνέχεια ισιώστε τα χέρια σας και πάλι προς τα έξω. Χαμηλώστε τα χέρια σας ξανά προς τα κάτω και επαναλάβετε.

Εν κατακλείδι, οι ασκήσεις ώμων TRX μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε δυνατούς, σμιλευμένους και τονωμένους ώμους.

Ενσωματώνοντας αυτές τις ασκήσεις στη ρουτίνα προπόνησής σας, μπορείτε να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας, να αυξήσετε τη δύναμη του άνω μέρους του σώματός σας και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμών στους ώμους.

Θυμηθείτε να ξεκινήσετε με ελαφριά αντίσταση και να αυξάνετε σταδιακά την ένταση καθώς γίνεστε πιο δυνατοί.

Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τη σωστή φόρμα και ευθυγράμμιση καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε άσκησης για να αποφύγετε οποιαδήποτε καταπόνηση του αυχένα ή των ώμων σας.

Εκτός από αυτές τις ασκήσεις TRX, μπορείτε επίσης να τις συνδυάσετε με άλλες ασκήσεις ώμων, όπως πιέσεις ώμων με αλτήρες ή πλάγιες ανυψώσεις, για να προκαλέσετε περαιτέρω τους μυς σας και να προωθήσετε την ανάπτυξη.

Εάν είστε νέοι στην προπόνηση TRX ή δεν είστε σίγουροι για το πώς να εκτελέσετε αυτές τις ασκήσεις, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή TRX που μπορεί να σας καθοδηγήσει μέσω της σωστής μορφής και εξέλιξης.

Με συνεπή εξάσκηση και αφοσίωση, θα βρεθείτε στο δρόμο για την επίτευξη δυνατών και σμιλευμένων ώμων με τις ασκήσεις TRX.

Γυμναστής

Σχετικά άρθρα