xn_fit 90

Ασκήσεις TRX για γλουτούς και πόδια

Ασκήσεις TRX για γλουτούς και πόδια

Οι λάτρεις της γυμναστικής αναζητούν αποτελεσματικές προπονήσεις για να αποκτήσουν ένα δυνατό και υγιές σώμα. Οι ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος είναι ζωτικής σημασίας αλλά συχνά αγνοούνται.

—-> 

Το TRX suspension trainer είναι ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ασκήσεις ποδιών και γλουτών, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή.

Οι καλύτερες ασκήσεις TRX για γλουτούς και πόδια

Οι καλύτερες ασκήσεις TRX για πόδια και γλουτούς

Οι κορυφαίες ασκήσεις TRX για γλουτούς και πόδια βοηθούν στην ανάπτυξη λειτουργικής δύναμης, στην ενίσχυση της ισορροπίας και της σταθερότητας και στοχεύουν σε πολλαπλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα.

Αυτό το άρθρο θα παρουσιάσει αυτές τις ασκήσεις για να σας υποστηρίξει στην επίτευξη των γυμναστικών σας στόχων και στη βελτίωση της συνολικής σας υγείας.

➫ TRX Squat

TRX Squat exercise

Ξεκινώντας από μια θέση όπου είστε στραμμένοι προς το TRX suspension trainer και κρατάτε τις λαβές με τις παλάμες αντικριστά.

Το TRX squat είναι μια εξαιρετική άσκηση για την ανάπτυξη της αντοχής και της δύναμης στο κάτω μέρος του σώματος.

Κάντε ένα βήμα προς τα πίσω μέχρι τα χέρια σας να είναι πλήρως τεντωμένα και να γέρνετε προς τα πίσω σε γωνία 45 μοιρών.

Κρατήστε τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών και τα δάχτυλα των ποδιών σας να δείχνουν προς τα εμπρός.

Χαμηλώστε το σώμα σας λυγίζοντας τα γόνατά σας και σπρώχνοντας τους γοφούς σας προς τα πίσω, διασφαλίζοντας ότι η πλάτη σας παραμένει ευθεία και το στήθος σας ψηλά.

Κάντε παύση στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, σπρώξτε ξανά προς τα πάνω μέσω των φτερών σας για να επιστρέψετε στην αρχική θέση.

➫ TRX Lunge

TRX Lunge

Το TRX Lunge είναι μια άλλη εξαιρετική άσκηση που στοχεύει τους τετρακέφαλους, τους οπίσθιους μηριαίους και τους γλουτούς.

Ξεκινήστε κοιτώντας μακριά από το TRX suspension trainer, κρατώντας τις λαβές με τις παλάμες σας να κοιτάζουν η μία την άλλη.

Τεντώστε το αριστερό σας πόδι πίσω σας και τοποθετήστε την κορυφή του ποδιού σας στη βάση του TRX. Κρατήστε το δεξί σας πόδι πατημένο στο έδαφος και λυγίστε το δεξί σας γόνατο για να χαμηλώσετε το σώμα σας σε TRX Lunge.

Βεβαιωθείτε ότι το μπροστινό σας γόνατο βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον αστράγαλό σας και το πίσω γόνατο αιωρείται ακριβώς πάνω από το έδαφος.

Σπρώξτε μέσω της μπροστινής φτέρνας σας για να επιστρέψετε στην αρχική θέση και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

➫ TRX Single-Leg Squat

TRX Single-Leg Squat

Το TRX single-leg squat είναι μια προχωρημένη άσκηση που απαιτεί καλή ισορροπία και σταθερότητα.

Για να ξεκινήσετε, κοιτάξτε προς τον προπονητή ανάρτησης TRX κρατώντας τις λαβές με τις παλάμες σας αντικριστά. Σηκώστε το αριστερό σας πόδι από το έδαφος και τεντώστε το μπροστά σας.

Κρατήστε το δεξί σας πόδι σταθερό στο έδαφος και χαμηλώστε το σώμα σας σε θέση οκλαδόν. Βεβαιωθείτε ότι το γόνατό σας παραμένει στην ίδια ευθεία με τον αστράγαλό σας.

➫ TRX Hamstring Curl

TRX Hamstring Curl

Το TRX hamstring curl είναι μια εξαιρετική άσκηση για τη στόχευση των οπίσθιων μηριαίων και των γλουτών. Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα με τα πόδια σας στις κούνιες TRX.

Σηκώστε τους γοφούς σας από το έδαφος και κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή. Λυγίστε τα γόνατά σας και καμπυλώστε τις φτέρνες σας προς τους γλουτούς σας.

Κάντε παύση στην κορυφή και στη συνέχεια χαμηλώστε αργά τους γοφούς σας πίσω στο έδαφος.

➫ TRX Bulgarian Split Squat

TRX Bulgarian Split Squat

Το TRX Bulgarian split squat είναι μια ευεργετική άσκηση που στοχεύει τους τετρακέφαλους, τους οπίσθιους μηριαίους και τους γλουτούς.

Για να ξεκινήσετε, κοιτάξτε μακριά από το TRX suspension trainer, κρατώντας τις λαβές με τις παλάμες σας να κοιτάζουν η μία την άλλη.

Τοποθετήστε το αριστερό σας πόδι πίσω σας και ακουμπήστε το πάνω μέρος του ποδιού σας στη βάση του TRX.

Κρατήστε το δεξί σας πόδι σταθερά πατημένο στο έδαφος και λυγίστε το δεξί σας γόνατο για να χαμηλώσετε το σώμα σας σε θέση λοξοδρόμησης, διασφαλίζοντας ότι το πίσω πόδι σας είναι υπερυψωμένο και στηρίζεται στη βάση TRX.

Σπρώξτε μέσω της μπροστινής φτέρνας σας για να επιστρέψετε στην αρχική θέση και, στη συνέχεια, επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Συνοψίζοντας, η χρήση των ασκήσεων TRX είναι μια αποτελεσματική και ξεχωριστή μέθοδος για να τονώσετε τα πόδια και τους γλουτούς σας. 

Η προσθήκη αυτών των ασκήσεων στο πρόγραμμα γυμναστικής σας μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη της δύναμης, της αντοχής και της σταθερότητας, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προπόνηση για το κάτω μέρος του σώματός σας.

TRX Glute & Leg Workout

Γυμναστής

Σχετικά άρθρα