xn_fit 90

Ασκήσεις TRX για στήθος

Ασκήσεις TRX για στήθος

Yo, ακούστε! Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να ενισχύσετε τους μυς του στήθους σας χωρίς να χρειάζεται να μπλέξετε με αυτά τα βαρετά βάρη, οι ασκησεισ trx είναι το ιδανικό!

Χρησιμοποιώντας τις ασκήσεις TRX, μπορείτε να στοχεύσετε τους μυς του στήθους σας όπως ποτέ άλλοτε και να αυξήσετε τη δύναμη και την αντοχή τους σαν αφεντικό.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω τις καλύτερες ασκήσεις TRX για το στήθος σας, ώστε να μπορείτε να γυμνάσετε αυτούς τους μυς σαν πρωταθλητής!

Οφέλη χρήσης TRX για ασκήσεις στήθους

Όταν ψάχνετε να ανεβάσετε τους μυς του στήθους σας, μην κοιμάστε, Ασκήσεις TRX!

Οι ασκήσεις trx εχει τρελά οφέλη, με καταλαβαίνεις; Πρώτα απ’ όλα, μπορείς να έχεις τρελή ακρίβεια στην ενεργοποίηση των μυών σου που δεν μπορείς να πετύχεις με τα κανονικά βάρη.

Trx ασκησεις

Επιπλέον, η χρήση του TRX μπορεί να κάνει τους μυς του στήθους σας πιο δυνατούς και ανθεκτικούς, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές εργασίες σαν αφεντικό.

Κοίτα και αυτό, οι ασκήσεις TRX μπορεί επίσης να ενισχύσει την ισορροπία και τη σταθερότητά σου, κάνοντας τις προπονήσεις σου ακόμα πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς.

Έτσι, αν προσπαθείτε να βελτιώσετε το παιχνίδι της προπόνησής σας, πρέπει να δοκιμάσετε τις ασκήσεις TRX για τη ρουτίνα του στήθους σας.

Οι 5 καλύτερες ασκήσεις TRX για στήθος

Πιέσεις στήθους TRX – chest press trx

Πιέσεις στήθους TRX ασκηση

  1. Ξεκινήστε ρυθμίζοντας τους ιμάντες TRX στο μεσαίο μήκος. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο ιμάντες έχουν το ίδιο μήκος και ότι το TRX είναι καλά στερεωμένο σε μια σταθερή δομή ή σημείο.
  2. Σταθείτε απέναντι από το σημείο αγκύρωσης με τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων ανοιχτά.
  3. Πιάστε τις λαβές του TRX με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα κάτω.
  4. Γείρετε προς τα εμπρός μέχρι το σώμα σας να σχηματίσει γωνία 45 μοιρών με το έδαφος και τεντώστε τα χέρια σας ευθεία μπροστά σας.
  5. Χαμηλώστε το σώμα σας προς τις λαβές λυγίζοντας τους αγκώνες σας και αφήνοντας το στήθος σας να κινηθεί προς το TRX.
  6. Μόλις το στήθος σας βρεθεί κοντά στις λαβές, σπρώξτε το σώμα σας μακριά από το TRX τεντώνοντας τα χέρια σας, διατηρώντας τον κορμό σας ενεργοποιημένο και το σώμα σας ίσιο.
  7. Επαναλάβετε για τον επιθυμητό αριθμό επαναλήψεων, φροντίζοντας να διατηρείτε τις κινήσεις σας αργές και ελεγχόμενες για να ενεργοποιήσετε αποτελεσματικά τους μυς του στήθους σας.

Θυμηθείτε να αναπνέετε σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης και να κρατάτε τους ώμους σας κάτω και χαλαρούς.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τη σωστή φόρμα για να αποφύγετε τραυματισμούς και να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα της άσκησης.

TRX Push Up

TRX Push Up exercise

Με τους ιμάντες TRX αγκιστρωμένους σε ένα σταθερό σημείο, χαμηλώστε το σώμα σας προς το έδαφος, διατηρώντας τον κορμό σας ενεργοποιημένο και το σώμα σας ίσιο.

Στη συνέχεια, σπρώξτε το σώμα σας πίσω στη θέση εκκίνησης.

  1. Ξεκινήστε ρυθμίζοντας τους ιμάντες TRX στο μεσαίο μήκος. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο ιμάντες έχουν το ίδιο μήκος και ότι το TRX είναι καλά στερεωμένο σε μια σταθερή δομή ή σημείο.
  2. Σταθείτε απέναντι από το σημείο αγκύρωσης με τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων ανοιχτά.
  3. Πιάστε τις λαβές του TRX με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα κάτω.
  4. Χαμηλώστε το σώμα σας και τοποθετήστε τα χέρια σας στις λαβές του TRX, φροντίζοντας τα χέρια σας να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σας και το σώμα σας να βρίσκεται σε θέση σανίδας.
  5. Χαμηλώστε το σώμα σας προς το έδαφος λυγίζοντας τους αγκώνες σας, διατηρώντας τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα σας και τον κορμό σας ενεργοποιημένο.
  6. Σπρώξτε το σώμα σας μακριά από το TRX τεντώνοντας τα χέρια σας, κρατώντας το σώμα σας ίσιο και τον κορμό σας σε όλη τη διάρκεια της κίνησης.
  7. Επαναλάβετε για τον επιθυμητό αριθμό επαναλήψεων, φροντίζοντας να διατηρείτε τις κινήσεις σας αργές και ελεγχόμενες για να ενεργοποιήσετε αποτελεσματικά τους μυς του στήθους σας.

TRX Chest fly

TRX Chest fly

Ξεκινήστε γέρνοντας προς τα εμπρός με το σώμα σας σε γωνία 45 μοιρών και τεντώστε τα χέρια σας στα πλάγια με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα κάτω.

Στη συνέχεια, ενώστε τα χέρια σας μπροστά σας αγκαλιάζοντας τις λαβές του TRX, σφίγγοντας τους μυς του στήθους σας καθώς το κάνετε.

  1. Ρυθμίστε τους ιμάντες TRX στο μέσο του μήκους και βεβαιωθείτε ότι το TRX είναι καλά στερεωμένο σε μια σταθερή δομή ή σημείο.
  2. Σταθείτε απέναντι από το σημείο αγκύρωσης και κρατήστε τις λαβές του TRX με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα κάτω.
  3. Κάντε μερικά βήματα προς τα εμπρός ώστε το σώμα σας να γέρνει προς τα εμπρός σε γωνία 45 μοιρών με τα χέρια σας τεντωμένα μπροστά σας.
  4. Φέρτε τα χέρια σας προς τα πλάγια, διατηρώντας τα στο ύψος των ώμων και τους αγκώνες σας ελαφρώς λυγισμένους. Το σώμα σας θα πρέπει να βρίσκεται σε θέση σχήματος Τ.
  5. Χαμηλώστε το σώμα σας προς τις λαβές λυγίζοντας τους αγκώνες σας, επιτρέποντας στα χέρια σας να κινηθούν πίσω από το σώμα σας.
  6. Μόλις οι βραχίονές σας επεκταθούν προς τα πίσω όσο είναι άνετο, σπρώξτε τους βραχίονές σας προς τα εμπρός και πίσω στην αρχική θέση.
  7. Επαναλάβετε για τον επιθυμητό αριθμό επαναλήψεων, εστιάζοντας στο να διατηρείτε τις κινήσεις σας αργές και ελεγχόμενες.

TRX Incline chest press

Ρυθμίστε τους ιμάντες TRX σε μικρότερο μήκος και εκτελέστε την πίεση στήθους ενώ γέρνετε προς τα εμπρός σε πιο απότομη γωνία. 

Αυτή η παραλλαγή δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους ανώτερους μυς του στήθους σας.

  1. Ρυθμίστε τους ιμάντες TRX στην πλήρως επιμηκυμένη θέση και βεβαιωθείτε ότι έχουν το ίδιο μήκος.
  2. Σταθείτε απέναντι από το σημείο αγκύρωσης και πιάστε τις λαβές του TRX με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα κάτω.
  3. Προχωρήστε προς τα εμπρός έτσι ώστε να γέρνετε προς τα εμπρός με το σώμα σας σε γωνία 45 μοιρών με το έδαφος.
  4. Μετακινήστε τα πόδια σας πιο κοντά στο σημείο αγκύρωσης για να αυξήσετε την κλίση ή απομακρύνετε τα πόδια σας από το σημείο αγκύρωσης για να μειώσετε την κλίση.
  5. Κρατώντας τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα σας, χαμηλώστε αργά το στήθος σας προς τα χέρια σας λυγίζοντας τους αγκώνες σας και κρατώντας το σώμα σας ίσιο.
  6. Κάντε παύση όταν τα χέρια σας βρεθούν στο ύψος του στήθους και, στη συνέχεια, πιέστε το σώμα σας πίσω στην αρχική θέση, ισιώνοντας τα χέρια σας.
  7. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τους μυς του στήθους σας καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης και κρατήστε τον κορμό σας σφιχτό για να διατηρήσετε τη σταθερότητα.
  8. Επαναλάβετε για τον επιθυμητό αριθμό επαναλήψεων.

TRX atomic push-up

TRX atomic push-up

Ξεκινήστε σε θέση push-up με τα πόδια σας στις θήκες ποδιών TRX. Εκτελέστε ένα push-up και, στη συνέχεια, φέρτε τα γόνατά σας προς το στήθος σας, ενώ κυλάτε το TRX προς τα πόδια σας. 

Αυτή η άσκηση στοχεύει στο θώρακα, τους ώμους και τον κορμό σας.

  1. Πρώτον, ρυθμίστε τους ιμάντες TRX στο μέσο του μήκους και βεβαιωθείτε ότι και οι δύο έχουν το ίδιο μήκος. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το TRX είναι στερεωμένο σε μια σταθερή δομή ή σημείο.
  2. Σταθείτε απέναντι από το σημείο αγκύρωσης και πιαστείτε από τις λαβές του TRX με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα κάτω.
  3. Μετακινήστε τα πόδια σας προς τα εμπρός μέχρι να βρεθείτε σε θέση ψηλής σανίδας. Τα χέρια σας θα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σας και το σώμα σας θα πρέπει να βρίσκεται σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι σας μέχρι τις φτέρνες σας.
  4. Κάντε ένα push-up λυγίζοντας τους αγκώνες σας και φέρνοντας το στήθος σας προς τις λαβές TRX.
    Καθώς σπρώχνεστε προς τα πάνω, φέρτε τα γόνατά σας προς το στήθος σας και βάλτε τα κάτω από το σώμα σας.
  5. Όταν φτάσετε στην κορυφή της κίνησης, κάντε ένα γρήγορο διάλειμμα και, στη συνέχεια, τεντώστε τα πόδια σας ξανά προς τα έξω σε θέση ψηλής σανίδας.
  6. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε, αλλά μην ξεχνάτε να κρατάτε τις κινήσεις σας σταθερές και αργές.

Συμβουλές για μεγιστοποίηση προπόνησης στήθους TRX

Θέλετε να ανεβάσετε το επίπεδο της προπόνησής σας με ασκήσεις TRX για στήθος; Ελέγξτε αυτές τις συμβουλές για να σας βοηθήσουν να το συντρίψετε:

Σφίξτε σωστά: Βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες TRX είναι σωστά ρυθμισμένοι και στερεωμένοι με ασφάλεια σε ένα σταθερό σημείο, ώστε να μπορείτε να το κυνηγήσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Κρατήστε τον πυρήνα σφιχτό: Ενεργοποιήστε τον κορμό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης για να διατηρήσετε καλή φόρμα και σταθερότητα και να κάνετε ταυτόχρονα μια επιπλέον προπόνηση κοιλιακών.

Αργά και σταθερά: Προχωρήστε αργά και επικεντρωθείτε στον έλεγχο των κινήσεών σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τις επαναλήψεις σας και να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

Ανακατέψτε το: Μην επιμένετε σε μία μόνο άσκηση. Δοκιμάστε διαφορετικές παραλλαγές των πιέσεων στήθους, των πετάλων και των push-ups για να χτυπήσετε τους μύες σας από όλες τις γωνίες και να διατηρήσετε τη φρεσκάδα.

Αναπνεύστε εύκολα: Θυμηθείτε να αναπνέετε σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης, εισπνέοντας κατά την πτώση και εκπνέοντας καθώς ανεβαίνετε ξανά.

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές και θα κατατροπώσετε την προπόνηση στήθους TRX σαν πρωταθλητής σε χρόνο μηδέν. Πάμε!

Συχνές Ερωτήσεις

No schema found.

Γυμναστής

Σχετικά άρθρα