Οι μοναδικοί σας στόχοι και οι διατροφικές σας απαιτήσεις μπορεί να καθορίσουν την καλύτερη πρωτεΐνη για γράμμωση.
Οι bodybuilders και άλλοι αθλητές συχνά επιδιώκουν το cut, δηλαδή τη διαδικασία μείωσης του σωματικού λίπους με ταυτόχρονη διατήρηση ή αύξηση της μυϊκής μάζας.
Η καλύτερη πρωτεΐνη για γράμμωση
Συνιστάται γενικά στους ανθρώπους που κάνουν γράμμωση να καταναλώνουν τουλάχιστον 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Η πρωτεΐνη είναι ένα κρίσιμο θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση και την αύξηση της μυϊκής μάζας.
Γράμμωση
Εκτός από τη βοήθεια στην ανάπτυξη και την επισκευή του μυϊκού ιστού, η πρωτεΐνη μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε ικανοποιημένοι και χορτάτοι, κάτι που είναι πλεονεκτικό όταν προσπαθείτε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.
Διάφορες πηγές πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων, μπορεί να είναι κατάλληλες για γράμμωση:
Whey protein
Whey protein: Μια πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, που αφομοιώνεται γρήγορα. Είναι μια καλή επιλογή για την αποκατάσταση μετά την προπόνηση, επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα αμινοξέα και απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό.
Casein protein
Casein protein: Πρωτεΐνη καζεΐνης, η οποία είναι μια πρωτεΐνη που αφομοιώνεται πιο αργά.
Είναι μια καλή επιλογή για σνακ μεταξύ των γευμάτων, επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Plant-based proteins
Plant-based proteins: Η σόγια, το μπιζέλι και το ρύζι είναι παραδείγματα πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης που είναι κατάλληλες για χορτοφάγους και vegans.
Μπορεί επίσης να είναι απλούστερες για ορισμένους ανθρώπους στην πέψη από τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης.
Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια πηγή πρωτεΐνης που ανταποκρίνεται στις μοναδικές απαιτήσεις και τους στόχους σας.
Φυτική πρωτεΐνη
Για παράδειγμα, μια φυτική πρωτεΐνη μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για εσάς αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη.
Αν ψάχνετε για μια πρωτεΐνη που θα καταναλώσετε μετά την προπόνηση, ο ορός γάλακτος μπορεί να είναι πιο χρήσιμος για την προώθηση της μυϊκής αποκατάστασης.
Για πιο συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την επιλογή μιας πρωτεΐνης για την γράμμωση, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο ή ένα μέλος του ιατρικού επαγγέλματος ή ακόμη και εμάς.