Skip to content
γυμναστικη στο σπιτι
αερόβιο στο σπίτι

Ασκησεις στο σπιτι για αδυνατισμα


Μεταμορφώστε το σπίτι σας σε ένα κέντρο γυμναστικής για όλο το σώμα: Γυμναστήριο ασκήσεις για προπονήσεις ολικού σώματος.

γυμναστική για όλο το σώμα

Γυμναστικη στο σπιτι

Αν έχετε κολλήσει στο σπίτι και δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο, δεν χρειάζεται να χάσετε την προπόνησή σας. Μετατρέψτε το σαλόνι σας σε κέντρο γυμναστικής για όλο το σώμα με μερικές απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Με λίγες ασκήσεις, μπορείτε να γυμναστείτε ολόκληρο το σώμα και να αναπτύξετε δύναμη, αντοχή και ευλυγισία. 

Χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός σας και εστιάζοντας στις σωστές ασκήσεις, μπορείτε να επιτύχετε όλα τα οφέλη μιας προπόνησης στο γυμναστήριο χωρίς να βγείτε από την άνεση του σπιτιού σας. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τις καλύτερες ασκήσεις για προπόνηση ολόκληρου του σώματος και πώς να τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα.

 

Οφέλη της προπόνησης ολόκληρου του σώματος στο σπίτι

Οφέλη της προπόνησης ολόκληρου του σώματος στο σπίτι

Τα οφέλη της προπόνησης από το σπίτι είναι πολλά. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο, χρήματα και ενέργεια. Επιπλέον, μπορείτε να γυμνάζεστε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το πλήθος ή το κόστος μιας συνδρομής στο γυμναστήριο. 

Επιπλέον, η προπόνηση στο σπίτι μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθείτε στις περιοχές του σώματός σας που χρειάζονται περισσότερη προσοχή. 

Τέλος, η προπόνηση στο σπίτι μπορεί να είναι διασκεδαστική και ικανοποιητική, καθώς σας βοηθά να παραμένετε κινητοποιημένοι και να κάνετε πρόοδο στο ταξίδι της γυμναστικής σας.

γυμναστικη στο σπιτι

Εκτός από την ευκολία και την εξοικονόμηση κόστους, μια προπόνηση ολόκληρου του σώματος στο σπίτι μπορεί επίσης να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Μπορεί να βελτιώσει το συνολικό επίπεδο φυσικής σας κατάστασης, να αυξήσει τη δύναμη, να βελτιώσει την ευελιξία και να ενισχύσει την ισορροπία. 

Η γυμναστική στο σπίτι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες, στην τόνωση της διάθεσής σας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας.

 

το τέλειο κορμί

Τύποι ασκήσεων για προπόνηση ολόκληρου του σώματος

Όταν πρόκειται για προπόνηση για όλο το σώμα, υπάρχουν διάφοροι τύποι ασκήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ασκήσεις καρδιολογίας, ασκήσεις ενδυνάμωσης, ασκήσεις ευλυγισίας και ασκήσεις ισορροπίας.

Οι καρδιολογικές ασκήσεις είναι ιδανικές για την αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού και την καύση θερμίδων.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βοηθούν στην οικοδόμηση μυών και στη βελτίωση της συνολικής δύναμης. Οι ασκήσεις ευλυγισίας βοηθούν στη βελτίωση του εύρους της κίνησής σας και στην πρόληψη των τραυματισμών. Οι ασκήσεις ισορροπίας βοηθούν στη βελτίωση του συντονισμού και της σταθερότητάς σας.

Παραδείγματα ασκήσεων για όλο το σώμα Burpees θερμιδες

Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για προπόνηση ολόκληρου του σώματος είναι το burpee. Πρόκειται για μια σύνθετη άσκηση που γυμνάζει όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος. 

Ξεκινά με ένα κάθισμα, στη συνέχεια πηδάτε προς τα πάνω και απλώνετε τα χέρια σας προς τα πάνω, στη συνέχεια πέφτετε πάλι κάτω σε θέση push-up, και στη συνέχεια σπρώχνεστε ξανά προς τα πάνω στη θέση εκκίνησης. 

Αυτή η άσκηση μπορεί να τροποποιηθεί για να γίνει πιο εύκολη ή πιο απαιτητική, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

Αυτές οι υψηλής έντασης διαλειμματικές ασκήσεις καίνε μεταξύ 8 και 14 θερμίδες / λεπτό.

Εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα Σανίδα

Αυτή η άσκηση εστιάζει στη δύναμη και τη σταθερότητα του κορμού. Ξεκινήστε ξαπλώνοντας μπρούμυτα στο πάτωμα και, στη συνέχεια, σπρώξτε τον εαυτό σας σε θέση σανίδας, φροντίζοντας η πλάτη σας να είναι ίσια και ο κορμός σας να είναι ενεργοποιημένος. 

Κρατήστε αυτή τη θέση για όσο περισσότερο μπορείτε και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τον εαυτό σας πίσω στην αρχική θέση.

Αποτελεσματική άσκηση Βηματισμοί

Οι βηματισμοί είναι μια άλλη αποτελεσματική άσκηση για όλο το σώμα. Ξεκινήστε στέκεστε όρθιοι με τα πόδια σας ενωμένα, στη συνέχεια κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με το ένα πόδι και χαμηλώστε το σώμα σας μέχρι το πίσω γόνατό σας να ακουμπήσει σχεδόν το πάτωμα. 

Σπρώξτε τον εαυτό σας πίσω στη θέση εκκίνησης και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς και τον κορμό.

Προγραμμα ασκησεων για αρχαριους στο σπιτι τα 4 καλύτερα βίντεο

Όταν πρόκειται για προπόνηση για όλο το σώμα, είναι σημαντικό να εστιάζετε σε σύνθετες ασκήσεις που γυμνάζουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας στο συντομότερο χρονικό διάστημα. 

Επιπλέον, θα πρέπει να φροντίζετε να διαφοροποιείτε τις ασκήσεις σας και να κρατάτε τη ρουτίνα σας ενδιαφέρουσα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την πλήξη και να διασφαλίσετε ότι προκαλείτε συνεχώς το σώμα σας.

Είναι επίσης σημαντικό να εστιάζετε στη σωστή φόρμα και τεχνική όταν κάνετε τις ασκήσεις σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι αποκομίζετε τα μέγιστα από την προπόνησή σας και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τραυματισμούς. 

Τέλος, φροντίστε να κάνετε διαλείμματα μεταξύ των σετ και να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας να ξεκουραστεί και να ανακάμψει. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι αποκομίζετε τα μέγιστα από την προπόνησή σας και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την εξουθένωση.

Συνήθη λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

Όταν πρόκειται για προπονήσεις ολόκληρου του σώματος, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι.

Πρώτον, μπορεί να επικεντρωθούν υπερβολικά σε μια μυϊκή ομάδα και να παραμελήσουν τις άλλες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπίες στο σώμα σας και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού. 

Επιπλέον, μπορεί να επικεντρωθούν σε πάρα πολλές ασκήσεις ταυτόχρονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και εξουθένωση.

Τέλος, μπορεί να μην δίνουν στον εαυτό τους αρκετό χρόνο για ξεκούραση και αποκατάσταση μεταξύ των προπονήσεων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και μπορεί να σας εμποδίσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας. 

Είναι σημαντικό να δίνετε στο σώμα σας αρκετό χρόνο για να ξεκουραστεί και να ανακάμψει, προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας.

Συμβουλές διατροφής

Εκτός από την εστίαση στις ίδιες τις ασκήσεις, είναι επίσης σημαντικό να εστιάζετε στη διατροφή σας όταν κάνετε μια προπόνηση πλήρους σώματος. Η κατανάλωση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι αποκομίζετε τα μέγιστα από την προπόνησή σας. 

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε άφθονες άπαχες πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιεινά λίπη. Επιπλέον, φροντίστε να παραμένετε ενυδατωμένοι και να κοιμάστε αρκετά. Αυτά τα πράγματα θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι αποκομίζετε τα μέγιστα από την προπόνησή σας και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα και το μυαλό σας υγιή.

Εάν θέλετε βοήθεια για την προπόνηση στο σπίτι ακόμη και για την διατροφή σας έχουμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε